Ik ben op reis door Australië en heb dagelijks ontzettend slecht tot geen internet dus hapert de berichtgeving, excuses…!

Bijvangst op de Middenweg in Amsterdam heeft het niet gered en Sydney Schutte (Spectrum, voorheen Librije’s Zusje) heeft met partners het roer overgenomen, wat zeg ik, er een hele nieuwe zaak neergezet. Ruime opzet, leuke zitjes bij de entree, een bar om even aan te wachten en een ruime zaal met lekkere tafels en stoelen. Ik ben stipt op tijd, dochter Okky natuurlijk weer niet (2 minuten te laat) en we gaan aan de gin tonic. Effe een boost want ik ben gesloopt. De vrouw is een week naar Marrakech en ik heb alleen maar werk, 2 klussen per dag, niet normaal. We krijgen de kaart en ik schrik een beetje… De gerechten hebben rare namen zoals truttenschudder en blufkikker, maar nog veel erger, bij elk gerecht staat een foto. Niet zomaar een foto maar ook nog eens een slechte foto. Het zal grappig bedoelt zijn vermoed ik.

Mijn dochter, die immers te laat was, krijgt na 10 minuten haar gin tonic, er wordt een broodje en wat luchtige crème op tafel gezet en we gaan bestellen; 2 keer de truttenschudder 1 keer de blufkikker en voor Okky de ribbetjes (ik weet de grapppige naam niet meer). Ik krijg de woorden niet uit mijn strot, serieus niet, maar met hulp van gebarentaal en omschrijving lukt het.

De eerste fles Condrieu Pagus Luminus (F, 2016) heeft kurk, kan gebeuren, de tweede is top. Ondertussen worden de truttenschudders gebracht (schrijvend lukt het wel) en de steak tartaar blijkt geserveerd te worden in een in de lengte doorgezaagd bot… leuk! Bij het gerecht wordt een bordje geleverd waar ik de tartaar meteen op overdoe, wat ik gasten ook zie doen aan andere tafels.

Je hoort dat ik niet zo gecharmeerd ben over zowel de naam als de presentatie. De smaak is overigens lekker, no worries, behalve dat Okky na 4 hapjes een lange haar tegenkomt… Kan gebeuren, er wordt rap een nieuwe gebracht.

Pièce, de blufkikker, is een entrecôte (€ 4 bijbetaling in het menu van € 39,50) met daarop kaantjes die van mij iets minder zoet hadden gemogen.

Het vlees is top, de mosterd-béarnaise nog beter, alleen jammer dat je het vlees met het gekartelde steakmes meteen aan flarden trekt. De salade is superlekker, de aardappelpuree met zolderspek en citroen zit tegen het briljante aan, tjemig wat lekker.

Ik val om en wil met de hond op de bank dus we skippen het dessert. Ik zeur nooit over geld maar ik vind de rekening prijzig, en dan reken ik even niet de dure Condrieu, da’s nie eerlijk!

Café Cliche | Middenweg 35 | Amsterdam | bel 020 891 5434 (vanaf 8 personen)

Het volgende bericht, weer over Café Cliché, is van mijn dochter Okky, mis het niet!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.