80% van het slagen van een gerecht zit ‘m in de aankoop van je ingrediënten, heel simpel. De rest is een kwestie van een goed recept, goede hardware en een beetje opletten. Zo is het precies met deze kip, hoe mooier de kip hoe lekkerder het gerecht. Dat hoeft echt niet meteen een Bresse-kip te zijn van 4 tienen, maar ook geen soepkip of woensdag-voordeel van de lokale super.

Goede kip, Label Rouge of zo (maiskip heet maiskip omdat ‘ie mais gevoerd krijgt. Daardoor wordthet vlees  geel, het zegt verder niets over het hok waar ze met z’n 18-en in zitten).

Dit recept komt uit Smart BBQ, staan nog veel meer lekkere recepten in.

Recept Afdrukken
Butterflied chicken
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Leg de kip met zijn borst naar beneden op een plank en knip haar met een goede keukenschaar open langs de ruggengraat. Knip als de kip open is langs de andere kant de ruggengraat uit de kip. Als je de kip nu openvouwt zie je een soort wit stuk bot zitten, dit is het borstbeen. Als je het borstbeen een stukje insnijdt met een scherp mes kun je daarna met je vingers het borstbeen eruit wippen (even met de vingers onder het been wroeten). De kip is nu klaar voor verdere bereiding, als je barbecue niet te groot is kun je haar nog een keer doormidden snijden.
  2. Stook je Big Green Egg (of een andere kamado) naar 220ºC en gebruik de convEGGtor (plate setter) met een lekbakje.
  3. Verpak een baksteen in aluminiumfolie en verwarm voor op de barbecue.
  4. Smeer de kip rondom in met olijfolie en bestrooi met tijm, zout en peper.
  5. Leg de kip met het vel op het rooster en leg de baksteen op de 2 borsten.
  6. Gril in 10 minuten krokant, draai de kip om en grill ook de "binnenkant"
  7. Controleer de kerntemperatuur, moet minimaal 72ºC zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.