Het regent best een beetje op onze jaarlijkse Sligro-meets G6 vergadering maar de schipper besluit toch uit te varen… best nat! Als we de binnenstad invaren klaart het op en later gaan zelfs de jasjes uit. Toch hebben we op voorhand besloten ergens binnen te gaan lunchen, met de taxi of met de boot, en het wordt Breda aan het Singel, waar we om 13:30 sharp binnenlopen. Ondanks het wat late tijdstip kunnen we gewoon nog voor het grote menu gaan en daar krijgen we geen spijt van.

Omdat ik al een paar keer lyrisch over Breda heb geschreven beperk ik me deze keer tot een korte opsomming van het menu èn de beelden.

gazpacho van komkommer, groene paprika en gele tomaat met olie van jalapeño, brandade-kroketjes met dragonmayonaise, soesjes met Parmezaanse kaas

gemarineerde makreel met leche de tigre en beurre blanc gelei.

rundertartaar met paddenstoelen XO, gebakkenshiitake, champignons,gepofte rogge en waterkers (foto boven).

witte asperges met ham-boter, doperwten, tuinbonen, zuring, zoetzuresjalotten en daslookbloemen

lamsrump met artisjok-crème en -harten, schapenyoghurt-hangop met gekonfijte citroen en korianderzaad

gazpacho van Cantaloupe meloen met sorbetijs van amandelen, appel, bloemen van basilicum en schil van limoen

sorbet van rabarber en lavendel, marshmallow van aardbei, merengue van aardbei en zwarte peper, met gepekelde rabarber in zwarte peper.

Kort maar krachtig, althans de opsomming, de lunch was top!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.