Ik ga met mijn moeder lunchen, en dat doen we op zondagmiddag in Brasserie Paardenburg in onze hometown Ouderkerk, waar we deze zomer ook haar 90ste verjaardag hebben gevierd.

Het voorheen zieltogende Paardenburg heeft vorig jaar na de overname door Gijs Numan een metamorfose ondergaan en is in de oude luister hersteld. De schilderijen hangen weer in de muur (je leest het goed, in de muur), er is een mooie bar tegen de keuken aan, boven zijn er 3 vergaderzalen en in de tuin een mega feestzaal waar afgelopen weekend nog een groot feest was (ik denk dat er zo 300 man inpast). De keuken is ook op de schop gegaan en wordt geleid door Michael Hendriksen die al jaren met Gijs samenwerkt (Gijs had hiervoor Eau de Vie en Elkaar in Amsterdam en is nog steeds partner in Aaltje in Weesp). Denk aan Franse brasserie-stijl met af en toe een twist. Michael is vandaag vrij en de keuken wordt geleid door een oude bekende van me, Remco Koenen, jaren geleden mijn chef bij Julius’ bar & grill, een uitstekende kok die ook nog eens weet wat ik lekker vind.

Mijn moeder is dol op oesters dus daar starten we mee, waarna ik ga voor de bouillabaisse. Hierna komt er een prachtig stuk entrecôte, in zijn geheel gebraden met wat groene kruiden, en een deel van het vet verworden tot kaantjes.

Perfecte cuisson (ik zei toch dat Remco weet wat ik lekker vind) en een hemelse Béarnaisesaus, die ik 3 minuten voor het serveren nog tikkend op de achtergrond hoorde. Top!

Ondertussen komt mijn meer dan blije dochter binnen, 1ste en 3de geworden op concours 500 meter verder, die natuurlijk rammende honger heeft terwijl wij de laatste stukjes vlees net op hebben. Geen probleem, binnen 8 minuten staat er voor haar een croque madame (Franse tosti met gebakken ei),

terwijl wij de tarte Tatin aan tafel laten omdraaien. Topmiddag!

Brasserie Paardenburg | Amstelzijde 55 | Amstelveen (voor mij gewoon Ouderkerk | bel 020 4961210 | altijd open


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.