Als je een paar weken ziek bent en toch wel veel in bed ligt ga je na de eerste week Netflixen toch eens verder kijken… De Soprano’s (op Ziggogo) staat bekend als een van de beste serie’s ooit en heb ik nooit gezien. Ik ben na 4 weken halverwege en mijn verslaving zorgt ervoor dat ik steeds minder kijk om aflevering 86 (de laatste) zo ver nogelijk voor me uit te duwen. I love it…!!!

James Gandolfini is natuurlijk meesterlijk (God hebbe zijn ziel, op zijn 51ste gestorven aan een hartstilstand in zijn favoriete Italië, vond ‘m er in Zero Dark Thirty al niet heel gezond uitzien), maar ook Steven Van Zandt (Bruce Springsteen, Lilyhamer) en natuurlijk Drea de Matteo ( de heerlijke Adriana) die we nog kennen als de verslaafde Wendy uit Sons of Anarchy.

Enfin…, na een aantal afleveringen viel het me op dat Carmela dagelijks een uur of 5 in de keuken staat, gekleed in de meest lelijke maar vooral dure ensembles, en dat de heren per dag een keer of 6 aan tafel gaan en daar als lompe boeren allerlei lekkers naar binnen schuiven. Er wordt alleen maar gegeten, en daar is een kookboek van gemaakt, zogenaamd geschreven door chef Artie Bucco (John Ventimiglia).

Ik kan nog uren doorgaan, maar ik ga gewoon weer een afleveringetje kijken, en als ik klaar ben leg ik het een paar jaar weg en kijk ik opnieuw. Voor nu eerst braciole, onderlaatst gemaakt voor onze 30ste fusiedag. Niet superbijzonder, gewoon lekker comfortfood.

Recept Afdrukken
Braciole
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Sla de lappen vlees plat tussen 2 stukjes slagersfolie, bestrooi met knoflook, kaas, panko, peterselie, zout en peper, beleg met Parmaham en rol op. Zet de rollen vast met cocktailprikkers.
  2. Verwarm olijfolie met 2 tenen platgeslagen knoflook en braad hier de vleesrollen in aan.
  3. Blus als de rollen rondom zijn aangebraden af met rode wijn, laat 2 minuten inkoken en haal de knoflook uit de pan.
  4. Voeg tomatenpuree en basilicum toe en laat met de deksel op de pan minimaal 2 uur garen.
  5. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik wordt.
  6. Breng op smaak met zout en peper en serveer met penne.
  7. (ik zet na 2 uur het vuur uit, laat het afkoelen en warm het ’s avonds weer op)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.