Kom net van HPR, de organisatoren van de Woonbeurs, en moest even langs Determeijer op de Ceintuurbaan. Tijd voor een heerlijke salade niçoise, aan de overkant bij Ratatouille. Mijn oog viel op Bouillon, een culinair en cultureel tijdschrift dat 4 keer per jaar uitkomt. Ontzettend leuk artikel van Alain Caron en ene Cats over Spanje, behandelde een aantal restaurants waar ik in oktober met Ricardo heen ga. Helemaal achterin sponsort de Kookboekhandel een paar pagina’s met boekrecensies en daar trof ik de volgende aan:

“Julius Jaspers is/heeft van alles: goed ondernemer, veel gevoel voor smaak, houdt van lekker eten, plezier, lieve man, handige man, kan goed koken, goed in marketing en oog voor mooie producten. Één ding is hij echter niet: fotogeniek. Dus dat is iedere keer weer even schrikken bij een nieuw boek van hem. Hij staat groot op de voorkant. Drie delen telt zijn serie Smart Cooking, waarbij de meest recente aziatisch van toon is. Snel de voorkant omslaan en dan gewoon lekker koken, precies zoals Julius bedoelt met zijn boeken (JF)”

Ik ben nu al de hele middag op zoek naar de beweegreden van een schrijver om melding te maken van iemands uiterlijk, terwijl het boek en ook de auteur er verder vrij goed vanaf komen. Moet de potentiële koper gewaarschuwd worden dat, ondanks dat monster op de cover, het verder een hartstikke leuk boek is?
Ik heb geen idee.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.