Na 3 weken door donker Afrika wil ik wel weer eens normaal eten. Niet dat het slecht was onderweg, maar veel buffet en dan glijdt de pasta of lasagne er toch vaak het makkelijkst en veiligst in. Echt eten vandaag, hoewel het einddiner van de rit gisterenavond in hotel Cape Grace voorwaar niet slecht was. Ik laat me adviseren door de vriendelijke conciërge en de hotelauto (complimentary) brengt me om 13:00 sharp naar de “Franse” Bobo’s brasserie. Nou, niks Frans, behalve dat er een aantal Franse gerechten op de kaart staan. De sfeer is lively, zo ook het decor, en ik kijk volle bak op Robbeneiland voordat ik de chardonnay Baroness Nadine van Rupert & Rotschild (SA,  2017) bestel. Lijkt op Hamilton Russel, maar kost de helft en is prima!

Er komt wat “baguette” (zacht warm brood gelijkend op een stok) met prima tapenade en bremzoute anchoïade waarna een heerlijke gem letuce met een knoflook-ansjovisdressing, schilfers Comté, mega croutons en een zachtgekookt ei. Lekker, maar ik gooi de keiharde croutons even aan de kant (zie boven).

Pièce is de boelliebèsse, ofwel bouillabaise met mosselen, zeebaars en garnalen, die megadik maar wel lekker is. On the side wat rouille die schreeuwt om zout, en wat zuurdesem toast.

Allemaal prima, de wijn valt goed en ik weet zowaar mijn allerlaatste overhemd schoon te houden (heel wat anders dan gisteren toen ik mijn kraakheldere een-na-laatste witte overhemd zelf met rode wijn besproeide nadat ik een te gulzige slok had genomen). Laatste daggie kaapstad, ik vermijd impuls-shopping en ga op mijn kamer dit stukkie schrijven.

Bobo’s brasserie|1 Two Oceans Beach|Beach Road|Mouille point|Capetown


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.