Kameraad Theor neemt me mee naar Bluespoon, het restaurant van het Andaz hotel in Amsterdam. De oude openbare bibliotheek heeft een paar jaar geleden een enorme transformatie doorstaan en is nu een sjiek hotel, vormgegeven door Marcel Wanders en dat heeft hij goed gedaan (ik ben een fan van MW).

Ik ben ondertussen ook een fan van Sander Bierenbroodspot, de chef van Bluespoon, want die kan lekker koken. We beginnen bij het begin, in de bar dus, met een superlekkere gin tonic gemaakt door een begeisterde barkeeper die we aan tafel nog een paar keer terugzien.

Aan tafel beginnen we met een amuse, een klein zwart hoorntje met Noordzee krab, haringkuit en gezouten creme fraiçhe, waarna geroosterde langoustine met fregola, dille, crème van wortel, lof, crispy chicken skin en basilicumolie. De bartender serveert hier een cocktail bij van vermouth, in vermouth vacuum gegaarde kumquat, venkel, dragon en cava (zie boven), waanzinnig!

Door met gnocchi van Opperdoezer ronde, geschaafde zomertruffel, zachtgegaard ei, Old Amsterdam, pijnboompitten en beurre noisette. In het glas een chardonnay van Maison de la Vilette (F, 2016)

Gebakken zwezerik met artisjok (puree, heel en krokantje), tuinbonen, salsa verde en (weer) beurre noisette is het volgende. In het glas Heinrich Blaufränkisch uit Burgenland (A, 2015).

Pièce is perfect gebraden duif met zijn jus en saus van biet, petit légumes, koolrolletje, crispy boutje in een korstje, champignons en een crème van knolselderij. In het glas gaan we terug naar de cocktails met een “Negroni” cocktail van campari, gin, Nederlandse vermouth waar vacuum porcini en morilles in zijn gegaard, tijm en zout. Mooie combinatie!

De chef wil ons verwennen met een extra gerechtje, rouleau’s (2, is net teveel) van konijn gerold in spek, linzen risotto-style, compôte van kweepeer, mosterdzaad en een groene pepersaus. In het glas Chateau de Montfrin, Costières-de-Nîmes (F, 2016)

Ondanks een tweede hoofdgerecht glijdt de pavlova met granité van limoen en basilicum, gesuikerde basilicumblaadjes , limoencrème, aardbei, aardbeigel, lavendel lachend naar binnen, samen met een glaasje vin Santo, dat niet genoeg aandacht krijgt als de buren appen dat onze jongste hond de boel thuis in zijn eentje afbreekt. Off we go, maar wat hebben we lekker gegeten!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.