Ik zit in Brussel, voor een beurs, en er moet toch gegeten worden. Gisteren dus naar de Blue Elephant, een keten van Thaise restaurants verspreid over de wereld. Hun hoofdvestiging zit in Bangkok, waar tevens hun kookschool is gevestigd. Ik heb hier vorig jaar een lesje gevolgdd, je bent immers nooit te oud…, en dat was erg goed. Hier in Brussel was het ook goed, hoewel erg aangepast aan de Europeze smaak. We begonnen met twee amuses, een soort viskoekje en een kopje bouillon. Lekker, zeker met de Pinot Blanc van Beyer (F, 2003), waarna we de tod man pla (viskoekjes), loempiaatjes en coquilles St Jacques met gesmoorde knoflook hadden. Viskoekjes waren minuscuul, maar okay, coquilles erg lekker, maar de loempiaatjes leken wel van Mora uit de diepvries. In niets deed het me terugdenken aan die heerlijke crispy kleine rolletjes die je bijvoorbeeld zo buitengewoon lekker op het dakterras van het Rex hotel (HCM City) kunt eten. Jammer. De thom ka kai (kippensoep met kokos en citroengras) was weer goed, de tom yam koon (kippensoep met rode curry) van Hélène was slap, ondanks dat de serveerster ‘m eigenlijk had afgeraden vanwege de scherpte! Wat volgde waren penang neua, rundvlees in rode curry, yam neua, koude salade van spicy gebakken en gesneden biefstuk, en pla sam rod, gefrituurde roodbaars met een zoet-zure chilisaus. Allemaal erg lekker, alleen had de vis in de verkleinmachine van professor Barabas gelegen, het leek wel een goudvis, zo klein. Er zat gelukkig weinig suiker in, dus ik hoop dat ik vandaag niet teveel schade op de weegschaal terugzie, een dagje op de beurs staan en alles is er weer af.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.