Voorpublicatie uit “Smart BBQ”, dat eind mei uitkomt.

Ik vind alle bereidingen van bloemkool lekker, zelfs met een papje mits goed gemaakt! Wat ik niet zo lekker aan bloemkool is dat gassige, vooral van oude bloemkool. Biologische bloemkool heeft dit vrijwel niet, een groot verschil.

6 personen

  • 3 bloemkolen
  • olie
  • 200 gram spekjes, uitgebakken
  • 100 gram Taggiasche olijven zwart zonder pit

1. snijd uit elke bloemkool 3 mooie plakken (bewaar de rest voor een andere toepassing).

2. smeer de bloemkool aan beide zijde in met olijfolie en grill indirect op een medium gestookte barbecue (190ºC) gaar. Breng op smaak met zout en peper.

3. garneer de bloemkool met de uitgebakken spekjes, wat van het gesmolten vet en wat Taggiasche olijven. Breng op smaak met zout en peper.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.