Het is druilerig weer de zondag na Hemelvaart, het spettert wat, maar toch maken we de tocht naar de nieuwe Bistro Suzette op de Lijnbaansgracht in Amsterdam. Onmogelijk om met de auto te komen dus pak de fiets of zet de kar onder het Marriot hotel en steek het Klein Gartmannplantsoen over.

Bistro Suzette zit waar vroeger de Sherry Bodega zat, maar niets doet denken aan het oude interieur, integendeel, er is geen interieur want ze zijn alleen buiten open, dus als je naar de wc gaat loop je door een soort magazijn en breek je je benen bijna over de parasols hahaha. We zitten dus lekker buiten, tegen het pand aan, onder een luifel en het is helemaal goed zo. De wereld loopt langs ons heen, binnen- en buitenlanders, lopend of op de fiets, nuchter, dronken of stoned, het is net een echte stad. We bestellen een Pouilly Fumé van Treuillet (2019, F) GT

Er is door de lockdown een kleine kaart, ze hebben in totaal 16 stoeltjes buiten en een grote sloep waar een tafel inpast dus ze zijn voorzichtig We starten met wat prima charcuterie, onwijs lekkere gevulde eitjes en bitterballen van Holtkamp (altijd goed).

Pièce is een heerlijke steak tartaar, stukken beter dan onderlaatst op de Willemsparkweg, en we besluiten met wat fromage van Kef.

De smulsmurf (Okky) wil de zaak eer aan doen en neemt natuurlijk de crèpes Suzette, wij nemen nog een slokje van de Avec Mention (Valensac, F, 2019). De Échézeaux van Romanée Conti was helaas die middag alleen maar een leuke kandelaar.

Bistro Suzette | Lijnbaansgracht 246 | Amsterdam | bistrosuzette.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.