We rijden vandaag van Condrieu naar Sète en dat is maar 300 km. Da’s expres want het kan op een van de black Saturdays in augustus zo vlak boven de Côte best druk zijn. Na overleg met de portier van het hotel besluiten we toch nog rustig te ontbijten en een lunchplekje in te plannen. De ster in Pézenas is vol en die in Nîmes vraagt of we in de ster of in de bistro willen eten. Omdat ik net aan het rijden ben reserveert de vrouw online meteen de bistro, silly woman…

Het is nog best even zoeken maar dat is het eigenlijk helemaal niet, alleen ligt het estate van chef Jérôme Nutile (MOF 2011) niet aan de rivier of aan een mooi plein, wat je zou verwachten, maar midden in een bedrijvenpark met alleen maar vierkante nieuwbouw. We moeten om het riante pand heenrijden, passeren de parking van het Restaurant Gastronomique, èn de parking van het hotel om aan de achterkant in de volle zon op een van de laatste plekjes te parkeren.

We worden verwacht, de tafel staat klaar, het is alleen niet die in de schaduw op het terras maar die half binnen/half buiten waarbij ik met de rug vol in de zon- en de borst binnen-zit. De bediening is snel en deskundig en in no time staat er een fles Evian èn een fles Roc d’Anglade, da’s rosé (F, 2021) op tafel, samen met wat toastjes en een kommetje tapenade. Er is een menu’tje voor € 20/2 gangen of € 28/3 gangen wat geen geld is voor de bistro van een sterrenzaak, maar we besluiten 2 gerechtje à la carte te bestellen.

De terrine van aubergine, geconfijte tomaat, kerstomaatje en pijnboompitten is misschien een tikkie te koud maar ontzettend lekker. Alle smaken zijn vol en komen bij elkaar, en de coulis van tomaat met basilicumolie sluit naadloos aan.

De vrouw is niet echt te spreken over de ceviche van dorade met citrus, gember en leche de tigre van kokosmelk, en ook nadat ik zout, peper en extra citroen heb laten aanrukken kan het gerecht haar niet bekoren. Ik ga ook kort aan de slag met zout, peper en citroen maar dan heb ik ook een superlekkere risotto van en met kreeft. Als ik eerlijk ben zou de kreeftensaus ietsje meer kreeftensmaak mogen hebben maar dat is de kniesoor.

De rijst is goed gaar, ondanks dat ik zeker weet dat het gerecht niet als risotto is geboren, en het is een lekker gerecht. Omdat mijn rug in brand staat (en de schaduw-terrastafel nog steeds leeg is) en we toch nog een klein stukje moeten rijden laten we dessert en koffie voor wat het is en duiken we € 127 lichter (die aan de bar betaald moeten worden) de sauna (auto) in.

Bistr’AU | 351 Chemin Bas du Mas de Boudan, Parc Georges Besse | Nîmes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.