Mijn grote vriend had een beurt nodig (klinkt gek), na 9 jaar was het vilt versleten. Goddank hebben ze een geweldige servicedienst, da’s dan weer een van de voordelen van een goed merk kopen, die op de afgesproken dag èn moment voor de deur stond met gereedschap en onderdelen. Omdat ik nog een 1.0 Green Egg heb waar ik zuinig op ben èn die overdekt staat bleven de werkzaamheden beperkt tot het vilt en doet mijn schat het weer prima.

Overigens noem ik het nu mijn grote vriend en schat maar dat was in het begin helemaal niet zo. Mijn Egg werd 10 jaar geleden bezorgd op een druilerige voorjaarsdag, door mijn (nu) vriend Jeroen geïnstalleerd waarna de uitleg volgde. Ik had geen idee, lette nauwelijks op en heb Jeroen na een uur de tuin uit gebonjourd. Dezelfde avond verbrande mijn côte de boeuf tot op het bot, 2 dagen later ging de kip in vlammen op. Drama…, maar wist ik veel dat hoe vaker je de klep opendoet hoe heter jet kreng wordt hahaha.

Na een 2de bezoek van Jeroen, toen werden we dus vrienden (Jeroen en ik), had ik het trucje door en zijn we onafscheidelijk (de Egg en ik). De eerlijkheid gebiedt me overigens wel te vertellen dat ik vorige week zo’n Japans robata-grilletje heb gekocht, da’s ook wel heel vet hoor!

Ik hoef het de bbq-vrienden niet te vertellen, er zijn natuurlijk vele kamado’s (zo heet dit type bbq) te koop, in kleuren, maten en prijsklasses, maar er is maar 1 Big Green Egg, vergelijk het qua kwaliteit maar met een Miele.

Je kunt de Big Green Egg in alle maten prima (online) kopen bij Vuur en Rook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.