De Firma Heineken bestaat vandaag 157 jaar, iets waar we trots op mogen zijn. Als ik even denk aan de buitenlandse taxichauffeur waar je in een onbegrijpelijke taal mee probeert te praten was het vroeger bij “Amsterdam” of “Holland” altijd “Johan Cruyff”, die op een gegeven ment werd verdrongen door “red ligt district” en “marihuana” maar nu dat ook aan banden is gelegd kunnen we over op Heineken. Toch wat meer sex-appeal dan Philips of Akzo, nietwaar?

Enfin, t’is feest tralala en daarom zijn we blij ja ja. Stook de barbie (met klep) op en maak een lekkere bierkip (uit de BBQ bijbel). Vind je het te koud om naar buiten te gaan, in de oven kan het ook prima maar mis je een beetje de rooksmaak.

Recept Afdrukken
Bierkip
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Smeer de kippen in met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Drink uit ieder biertje een goede slok en vul ieder blik met laurier, kaneel, Spaanse peper en komijnzaad.
  3. Duw de kippen met hun kont over de blikken bier heen, mischien moet het gat iets groter worden gemaakt, zet ze in een braadslede braad ze een 20 minuten indirect op een medium gestookte barbecue (190ºC).
  4. Smeer de kippen in met de mosterd en zet ze nog 25 minuten terug in de barbecue. De temperatuur in de gewrichten van de dijen moet 75ºC zijn.
  5. Laat de kippen als ze gaar zijn even rusten, haal van de blikjes af, snijdt de filets van de borst en snijd de poten van het karkas op de gewrichten, eventueel kun je de poten nog een keer doorsnijden op het volgende gewricht.
  6. Bestrooi de stukken kip met verse munt en serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.