Na een avondje Noma hebben we nog maar 1 avond met onze Deense vrienden. Het is maandag dus de toptenten (o.a. Hartwood) zijn dicht maar er is een nieuwe ster aan het firnament en dat is Ocumare. Ocumare zit in het BeTulum hotel, een werkelijk prachtig hotel 1 kilometer voorbij het onze, waar we eerst eens even doorheen scharrelen. Uiteindelijk komen we terug bij hetvrestaurant wat draait onder auspiciën van chef Mauricio Giovanini, eee-sterrenchef uit Argentinië.

We starten met een paar geweldige amuse, cactus chayote (soort cactuskomkommer), in tequilla gemarineerd suikerriet, gazpacho van (Mexicanse aardkers) in een slakkenhuis, gember-uien soepje.

Het is hier van het sharen dus we sharen traditional chipas (Argentijnse kaasbroodjes), Thai met spicy kokosmelk en groente, en Hindu met chutney van rode peper, munt en komkomkommer-yoghurt. Heerlijk!

Mijn Franse vriend Philippe wil persé de lichtgerookte sardines met tomaat porra, we nemen varkensbuik in een Marokkaanse marinade met aardappeltjes en crème van tijm, lamsrib met baba ganoush en cous cous, roast beef van Angus met kaas, bacon, crispy ui en Caesar dressing. Allemaal prima op de beef na, die is veel te gaar.

We moeten van de maitre nog de ceviche van zeebaars met pomelo dressing en zoetzure groente proeven, wat we gelukkig doen. Na een laatste glas Terroir Unico pinot noir uit Tupungato (Arg. 2016) lichten we het anker, moe na een zwemtocht door de cenotes (ondergrondse meertjes in grotten) en een dagje aan het strand.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.