Ik was 5 weken op reis door Australië in november en december en daarna is het moeilijk de draad oppakken. 17 december terug, meteen weer aan de bak, Happyhappyjoyjoy afronden, jarige dochter, kerstborrel in de casa, kerst bij de schoonfamilie, dan met eigen familie en oud en nieuw met lieve vrienden aan de keukentafel. Veel culinair geweld maar nu niet direct om over (naar huis) te schrijven. Welnu, ik ben er weer, en val maar meteen met de deur in 2019 met een “best of” 2018, 1 per maand en een paar favorieten aan het einde.

In januari zat ik in retraite in Thailand, alwaar ik dagelijks verrukkulluk heb gegeten. Niet een beetje goed maar echt werelds, en superlight. De mungbonen-risotto met de apart geserveerde langoustine was een treat.

In februari heb ik het Thailand-gevoel nog even vastgehouden maar een week fotograferen in Frankrijk deed me de das om. Terug in het oude stramien stond niets me in de weg om te genieten van het chefsdiner wat Moshik Roth voor ons bereidde in &moshik.

Maart stond in het teken van Noma 2.0. Echt naar toe geleefd om met Isabel, Ron en Eusde nieuwe Noma te ervaren. De avond ervoor was al top, met een gedeelde schnitzel in Barr (het oude Noma) en een superdiner in Kadeau, maar de beleving bij Noma was ultiem (maar gehaast)

In april was ik veel op reis, o.a. naar het verre oosten waar ik eigenlijk altijd (lekker) in dezelfde tenten eet, niet veel nieuws onder de zon. Wat wel erg nieuw is is 212 waar ik met de smulsmurf (Okky) op 19 april bijna de zaak uitdrijf (hiitegolf) maar wel vreselijk goed eet. De mannen zijn daarna enorm gelauwerd, Michelinster, hoogste nieuwe binnenkomer en ga zo maar door. Terecht!

In mei en juni ben ik 2 keer achter elkaar naar London. De eerste keer naar The Rolling Stones en eet ik miraculeus goed in de Clove Club. Zo vreselijk precies, in een totaal ongedwongen sfeer, maar wat een concentratie. Een hele andere beleving is het de 2de keer in London, bij Claude Bossi at Bibendum (foto boven). Hier gaat het er veel formeler toe, is de omgeving ook wat formeler, maar wat een goed eten (alles is terug te lezen via het zoekvenster rechtsboven).

Er was meer in die maanden, goed gegeten bij Aan de Poel, Bak, Baut, Test Kitchen, Babylonstoren, Geist, Kadeau, Ho Lee Fook, Impero Romano, Prune, Momofuku Ko, John Dory, Spiehuis, Park Chinois, Street XO, 6&24, Maris Piper, Le Bouchon, Madeleine en Motel Ampurdan, en slecht bij Brasserie Flo in Parijs, Mama Kelly in Amsterdam, Cha in Laren en Central Park in Voorburg


Reacties

  1. Reply Door HB

    Cha in Laren is inmiddels gesloten; exacte reden is gissen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.