Daar had ook Huiswijn kunnen staan, maar dat is natuurlijk een grapje, althans binnen de G6, want daar is deze Belondrade net een tikkie te prijzig voor. We noemen ‘m onze huiswijn omdat we er allemaal even dol op zijn.

Belondrade Y Lurton, 100% verdejo uit de Rueda (denk aan waar rechtsboven de punt van Portugal in Spanje steekt), 13,5% vol.,  10 maanden gerijpt op Frans eiken en dat verklaart ook meteen een beetje de prijs (€ 21,21 ex. BTW).

Verukkuluk glas met een best wel stevig geprononceerde wijn. Frisse houttonen door dat Franse eiken, goudgeel, complex, rijp wit fruit en prachtige afdronk. Voor (horeca-) ondernemers o.a. te koop bij Van Broekhuizen Wijnimport, voor de gewone sterveling bij de uitstekende site van spanjewijn.nl

Het is een wat oudere foto, ik zou op dit moment alles ouder dan 2012 terugsturen!


Reacties

 1. Door S. Ayodeji

  Briljante suggestie die al de helevakantie op tafel staat. Alle gasten zijn op slag verliefd. De kleine broer Quinte Apollonio Belondrade kost ongeveer de helft maar is hier niet verkrijgbaar.
  Is die ook aan te raden?

 2. Door S. Ayodeji

  Op vorig bericht email misspeld

 3. Door rolf

  Alle wijnen van de Belondrade inclusief de rose (Clarisa), de Apolonia (half barrique en half RVS opvoeding) en de Belondrade zijn ook verkrijgbaar op Grandcruwijnen – http://www.grandcruwijnen.nl/belondrade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.