Tot mij wendde zich Jan Heemskerk, via de Taste organisatie, of ze tijdens de Amsterdam Barbecue Challenge even gebruik mochten maken van de spulletjes om hun Beercan in Butt Chicken wedstrijd te mogen organiseren, en of ik die dan wilde jureren….

Natuurlijk, hoe meer zielen, en hoe meer wedstrijden, hoe meer vreugd!

Dus terwijl ik nog met een half been bij Miele in Vianen stond, was de asistentie al aan het opbouwen en konden we om 16.00 meteen beginnen. Team Jan had zich versterkt met de voormalige maitre van het Bosch, Erik Smit, zoals team Cuno zich had versterkt met culinair genie Hans Melissen. Dan was er nog een damesbladenteam, en een 4de team…., holy meck wat een bende….

Er wordt voortvaend begonnen, Cuno heeft een fles Chateau Climens 1959 op de kop getikt en vult daar zijn bierblik mee, een ander team heeft een doos injectiespuiten gescoord en probeert de kip te infuseren/injecteren, maar op een gegeven moment moeten de kippen toch op het vuur, een uurtje, wat dan te doen….?

beercan spuit

Drinken! Veel drinken!! De meegebrachte wijn is snel op dus er wordt lachend een deuk geslagen in mijn rosé-voorraad. Als het eindsignaal klinkt is de wijn op en zit de stemming er goed in. Ik kan een heel resumé houden over de smaakbeleving, maar er is eigenlijk maar 1 kip te eten en dat is die van team Jan, met de culinaire input van Erik Smit. De kip is gaar èn wordt geserveerd met iets wat lijkt op een saus,

beercan winnaar

wat eventuele droge stukjes maskeert. Team Cuno probeert nog even een kleine omkooptruc door het logo van Julius bar&grill mee te serveren,

beercan omkooptruc

maar die vlieger gaat niet op. De beker gaat naar Jan en we besluiten er meteen een wisselbeker van te maken, dus volgend jaar weer…!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.