Dit stukje heb ik 18 november geschreven, toen Joop Braakhekke nog vol vuur zijn ziekte aan het bestrijden was. Er is al zoveel over hem gepost en gezegd dat ik dat maar even niet doe, dat komt nog wel een keer. Gewoon een stukje over een vrolijke avond voordat we morgen afscheid van hem nemen!

Indachtig zijn voorganger en groot Beaujolais liefhebber Joop Braakhekke leek het Erwin Walthaus van Le Garage een goed idee om wat met de Beaujolais Primeur te doen. Zoals u allen weet is dit vrijwel ondrinkbare spul, een enkele uitgesloten, verkrijgbaar op 17 november, maar dan wel vanaf 00.01 uur dus dat moet op de vooravond gevierd worden.

img_0143

Als mijn tafelgenoten en ik om 22.00 uur aanschuiven staat het huilen ons nader dan het lachen. Berehonger maar vooral dorst, want met zo’n laat diner moet je natuurlijk niet al om 6 uur gaan borrelen. De wijn valt goed, Ziereisen Lügle 2012 (D), maar niet goed voor één van de tafelgenoten dus er moet bij de oesters onmiddellijk een Chassagne Montrachet van Jouard (F, 2014) komen. Geen ideale combinatie, wel een lekkere wijn overigens.

img_0146

Na de oesters een lekkere terrine Maison, “when in France”, en het menu zegt dat je dat eet bij Beaujolais…

img_0138

Pièce is Coq au Vin, maar volgens mij is het poulet au vin, een kniesoor…, met daarbij een glas rood, p’tit Max (F, 2014) van Guy Breton (p’tit Max is zijn topcuvée tevens bijnaam).

img_0142

Bij de kaas komt de Beaujolais Nouveau eindelijk door, maar die ruilen we al snel in voor een Châteauneuf-du-Pape van Domaine Saint Préfert (F, 2014). “Beter gaat het in het leven niet worden”, aldus sommelier Walthaus

Een van de tafelgenoten, die van de witte bourgogne bij de oesters, mist nog een crème brulée, die goddank met 3 lepeltjes wordt geleverd… Heerlijke avond, lachen, lekker eten en drinken, en vrienden!

images


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.