We zijn op weg naar Spanje, na de Alaska/Canada trip zijn we hard toe aan vakantie…

Ik ben een beetje klaar met denderen van A naar B dus we doen het rustig en stoppen na 960 km in Condrieu aan de Rhône. Ik ben eerder in Beau Rivage geweest, toen hadden ze nog een ster, en kan me vooral de wijnkaart herinneren.

De kamer is prima en lekker koel, we hebben een warme dag achter de rug met 2 uurtjes in een garage omdat ik benzine in mijn diesel heb gegooid… Enfin, het is te warm om buiten te eten dus wordt het diner binnen geserveerd alwaar de maître bepaalt wie waar zit op basis van wie het eerst komt. Ik gooi op het terras direct de heerlijke La Petite Côte van Yves Cuilleron terug in de koeler en stiefel de zaal in, het zal me niet gebeuren dat ik niet bij het raam aan de Rhône zit!!

We hebben de laatste tafel en knabbelen aan een paar koekjes en een mini crème brulée van morilles en kaas.

Amuse is kaviaar van aubergine met olijven, Parmezaanse kaas en teveel raz el hanout, en eerste gerecht is een terrine van lever met teveel zout, niet top. Wel top is de Condrieu Chery van André Perret (F, 2016) en de daarbij geserveerde Saint Pierre (zonnevis) met artisjok-poivrade, kleine garnaaltjes en een beurre blanc schuim.

Pièce is lamsfilet met Taggiasche olijven en bleekselderij met kappertjes. Erg lekker behalve dat gele taartje aan de bovenkant van de foto wat een mierzoet citroentaartje blijkt te zijn, “voor het contrast” verteld de kelner bij het uithalen.

Koning van de avond is de Côte Rôtie van Burgaud (F, 2016), misschien net te jong, maar prima bij het excellente kaasplateau.

Beau Rivage | 2, rue du Beau Rivage | Condrieu | hotel-beaurivage.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.