Als Carlo van Karakter Wijnimport wat organiseert doet hij het goed, en zo zat ik afgelopen maandag om 12.00 uur in Rijsel met 12 verschillende glazen Barbaresco voor de neus. Niet mijn specialiteit, Italiaanse wijnen, maar wel weer een hoop geleerd, en dan vooral van directeur Aldo Acca van de lokale Cave Cooperative van Barbaresco in Piemonte (zeg maar even onder de rook van Turijn).
Na afloop heerlijk gegeten onder de bezielende leiding van de Talentvol Gastvrouw van het jaar van Gault Millau (en ook volgens mij hoor, Willemijn).
Oeuf cocotte met witte truffel (met een apart glas voor de Barbaresco, want wijn en ei zijn geen vrienden), waarna poulet noir met eendenleversaus, met groene kropsla en gebakken aardappeltjes met mayo. Hierbij 3 verschillende Barbaresco’s, te weten 2004, 2005 en 2008.
De kazen uit Piemonte laat ik voor wat ze zijn, snel even langs “de zaak”, want de Julius bar&grill draait ondertussen al bijna een week, waarna aanschuiven bij Iens.