Ze noemen zich “craft beer restaurant” en bedienen de bier-drinkende mens op hun wenken. Nu ben ik dat niet echt dus is er voor ons ook wijn. Eerst was er alleen natuurwijn, wat ik eenvoudigweg niet lekker vind (ik weet dat zegt meer over mij dan over de wijn), maar nu ook gewone, lees lekkere wijnen.

De ambiance is eclectisch, lekker druk, stedelijk, je kunt hoog of laag  zitten en Ivar heeft ons goed ingeschat voor laag, met volle bak zicht op de keuken. De keuken is goed druk, er wordt hard gewerkt terwijl 2 van de mannen constant aan het “platen” zijn met hun gezicht in een rek boven de passe. Lijkt me onhandig maar zo blijven de bordjes wel lekker warm. We starten met een aantal amuses waaronder wortel met zeesla, citrus en sesam, watermeloen met granité van tonic en roze peper, èn mais in verschillende constructies waaronder tortilla en popcorn.

Wat betreft de wijn gaan we aan de prima Cuvée selection Bourgogne blanc van Jacqueson (F, 2017). Er komt waanzinnig brood (van Fort 9) met daarbij geklopte boter en “Canadian salt” met esdoornsuiker en specerijen. Top, en ik krijg een potje zout mee naar huis.

Eerste gerecht is heilbot met avocado, kokos, bosui, togarashi peper, crème van pandan en houtskoolsnippers (ik vermoed een gegaard deegje met inktvisinkt).

De tweede witte wijn, een Saint Aubain, wordt in keurige Riedel wijnglazen geschonken, waarbij de mijne scheef op de poot staat.

Nog nooit gezien (collectors item ondertussen) en we gaan door met waanzinnige gerookte “goudmerk”, mosselen met crosnes,  mirabelle pruimen, codium en een beurre blanc van ch’ti curry, een geweldig gerecht.

Ik moet toch aan het bier, Duchesse de Bourgogne, met gegrilde lamellen van inktvis, gestoofd rund, schuim van  aardappel, crème van pequino peper, olijven en een jus de veau van zeeduivel (klinkt gek maar is een jus van zeeduivelgraten, 40 kilo voor 2 liter, die à  la ossenstaart wordt gemaakt). Het gerecht is top maar na 3 slokken bier ga ik snel weer aan de Saint Aubain.

Pièce is ribeye met salsa verde, cèpes, spinazie, ui (zie boven)  en superbe triple cooked fries.

Ondertussen hebben we contact met de buurman die bij het weggaan een glaasje aanbiedt, Le P’tiot Roukin van Jean François Ganevet (F, 2017). Als je niet van natuurwijn houdt moet je die maar zo snel mogelijk moet vergeten.

Bij Bar Alt wordt met vuur, vlam en passie geknald in de keuken. Gerechten zijn lekker hoog op smaak en uitgesproken, ik houd ervan, het zou allemaal een tikkie lichter mogen, maar een kniesoor want ik heb super gegeten.

Bar Alt | Stadionplein 103 | Amsterdam | www.bar-alt.com | zondag en maandag gesloten, dinsdag en woensdag geen lunch


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.