In London lunch ik graag by Yauatcha, zusterrestaurant van Hakassan, betere dim sum in Europa ken ik niet. We houden het vandaag kalm want ik wil ook even naar Bao, een klein bao-zaakje om de hoek. Bao is een kleine zaak, minuscuul, en puilt uit van de gasten (32, net zoveel als er krukjes zijn), en als we 1 seconde zitten staan er buiten aan de overkant alweer 5 gasten te wachten.

De kaart bestaat uit 9 xaio chi (kleine gerechtjes uit China en Taiwan) met o.a. coquille met gele bonen en knoflook, en cake van varkensbloed, maar we hebben al wat dim sums gehad bij Yauatcha dus we houden het bij de bao’s.

Er zijn er 6;

1) de classic; gegaard varken met pindapoeder, gefermenteerde groente en koriander. Die nemen we niet.

2) confit; geconfijt (in zijn eigen vet gegaard) buikspek, porksauce, hot sauce en crispy sjalot. Heel lekker volgens Max.

3) fried chicken; in sojamelk gemarineerde en daarna gepaneerde en gefrituurde kip, sichuanmayo, gouden kimchee, koriander en een sesambao. Waanzinnig lekker (zie boven).

4) lamb; pulled lamsschouder, koriandersaus, knoflookmayo en in soja gepickelde chili, niet een beetje lekker, unreal!!

5) daikon; rettich, pickle, hot sauce en koriander, laten we aan ons voorbij gaan.

6) fried horlicks ice cream; gefrituurde bao met malt-ijs, doen we ook niet.

De bao’s zijn allemaal £ 5, dus € 5,45 en ongeveer de helft van het formaat van die bij Happyhappyjoyjoy, maar ze zijn wel steengoed. Mooie tent.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.