Een klassieker uit Happyhappyjoyjoy. We deden er duizenden destijds. Met Vietnamees spek, met Pekingeend en met oosterse pulled pork. Die met pekingeend, hoisinsaus en wasabimayonaise bewaar ik voor een volgende keer! (kijk hier voor het recept van Vietnamees spek )
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 125 g mayonaise
- 25 g sriracha chilisaus
- 15 g kow yick wan kee chilisaus toko
- 6 bao’s of buns (Chinese gestoomde witte broodjes, bij de toko)
- 6 plakken Vietnamees spek van 50 gram
- 120 g komkommer zoetzuur
- 30 g gefruite uitjes kant-en-klaar te koop
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng mayonaise met chilisaus.
- Stoom de bao’s of buns in een stoompan in een minuut of 8 goed warm.
- Gril ondertussen het spek krokant op de barbecue. Het is al gaar, dus 3 minuten zou genoeg moeten zijn.
- Snijd een bun door. Spuit een beetje sriracha-mayonaise op de onderste helft van de bun, leg daarop het spek, dan het zoetzuur van komkommer en eindig weer met een flinke spuit mayo en wat gefruite uitjes. Zet de deksel van de bun erop.
Prep Tijd | 15 minuten |
Passieve Tijd | 24 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 150 g suiker
- 376 ml natuurazijn
- 750 ml water
- 1 in Spaanse peper ontzaad engrove stukken
- 4 cm gember geschild en in plakken
- 1 el peperkorrels
- 1 el korianderzaad
- 3 peulen kardamom geplet
- 3 steranijs
- 2 komkommers ontzaad en schuine plakken
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Laat suiker oplossen in warme azijn en vul op met koud water.
- Laat zoetzuur afkoelen tot lauw en voeg Spaanse peper, gember, peper, koriander, kardemom en steranijs toe.
- Laat verder afkoelen en passeer na 24 uur door een zeef.
Beste Julius,
Ik zou graag weten welke chilisaus van koon yick wah kee het hier betreft.
Is dit het flesje of het potje met sojasaus er bij in die op de site van amazing oriental staat ?
Het flesje kan ik namelijk op geen enkele nederlandse webwinkel vinden.
misschien kun jij me verder helpen ?