Netjes 7 uur geslapen, en ik heb nog niet 1 oog open, of Chris, mijn buurman uit Wales, begint direct weer met me te praten. Ik ben gelukkig te laat voor het ontbijt, en op schema aankomst landen we in BKK. In no time buiten, alleen handbagage, en snel in de taxi naar mijn favoriete hotel, het Sukothai (kijk maar op de site). Super-kamer (trouwe gast) en een heerlijke lunch in hun Thaise restaurant Celadon. Thodmann Pla (viskoekjes, helaas moet ik de zoete saus links laten liggen) en Gai Hor Bai Toey (gefrituurde kippendij gewikkeld in blad van pandanus). Daarna Panaeng Nuea (rode curry met rundvlees en kokosmelk), Phad Kaprao Pladukfoo Thodkrob (catfish uit de wok, met knoflook, chili en thaise basilicum) en Phakboong Fai Daeng (morning glory, soort groene blad-steelgroente, met oestersaus). Ik laat keurig van alles de helft staan, behalve van de catfish, een soort pluizig, vissig, gefrituurd engelenhaar. Waanzinnig!
Ik ga effe legge, want vanavond eet ik bij de buren, Cy’an, fusion, met de oude souschef van Neil Perry (Rockpool, Sydney)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.