De vrouw komt terug van haar atelier en meldt en passant dat er een foodtruck om de hoek staat, bij de Kom van Biegel, met een wapperende Thaise vlag. Ik bedenk me geen moment en spring in de auto…

Het werkt als volgt; ga naar Buurtkeukens en kijk wie er wanneer bij je in de buurt staat. Klik op degene bij je wilt bestellen en er verschijnt een menu en de (slot)tijden wanneer je het kunt ophalen. De betaling geschiedt contactloos ter plekke, piece of cake. Heb je nu veel vrienden of een leuke straat dan kun je het heft ook in eigen handen nemen en zelf een truck regelen, kost niets! Echt te gek leuk!!

Enfin, terug naar Bangkok Streetfood, Thaise moeder en dochter (die accentloos Nederland spreekt, de lieverd) die nog lekker aan het koken zijn als ik me aan de truck meldt. In het gras staat een generator te knoeren en de bain marie’s puilen uit. Als je niet hebt besteld is er niets aan de hand want ze maken altijd wat meer, dus dat komt goed uit. De viskoekjes die ik thuis nog even warm maak (kunnen ook ter plekke worden gefrituurd) zijn lekker, de saté’s met bijbehorende saus zijn super, wat een smaak èn lekker juicy. Massaman rund is ook top en de pad Thai overleeft het dat ik haar een ruim uur later nog even opbak. Het is allemaal even lekker, ik heb voor de volgende keer alweer besteld!

Bangkok Streetfood


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.