Voor mijn vriendin Mara had ik al een receptje geschreven voor haar o zo leuke site crisiskoken.nl, risotto met pompoen. Omdat de site zo’n succes was (en is) komt er nu ook een boekje van uit met bijdragen van grote en kleine chefs. Kennelijk kwam Mara wat zoet tekort en omdat ze mijn ontwikkeling als bakker volgt (hahaha) vroeg ze me naar mijn recept van bananenbrood.

Ik heb het recept van mijn vriendin Marieke en heb er meen ik iets aan gesleuteld, zo gaat dat nu eenmaal. Niemand bedenkt het ultieme (op Ferran en René na misschien), iedereen sleutelt en maak het steeds lekkerder, of makkelijker, of juist complexer. Enfin, ik had er ook een van de Canadese Marny, die het uiteindelijk in de test aflegde tegen deze.

Een heerlijke snoepcake, eerder verschenen in de BBQ Bijbel, tijdens Corono ook regelmatig geserveerd met een dot slagroom waar ik advocaat van Cees doorheen lepel, waar je immers alles lekker of nog lekkerder mee maakt.

Recept Afdrukken
Bananenbrood
Maaltijd dessert
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng sultana's en rum aan de kook zodat de alcohol verdampt en laat afkoelen.
  2. Meng bloem, bakpoeder, baking soda en zout.
  3. Meng gesmolten boter eerst met suiker, dan met de eieren, daarna met de bananen, en tot slot met de sultana's, rum en vanille tot een stevig beslag.
  4. Voeg het bloemmengsel in 3 keer al roerend toe, druk eventuele klonten weg tegen de rand, en giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  5. Bak het bananenbrood 60 minuten in een op 190ºC voorverwarmde oven en controleer de garing, een rvs satépen moet er schoon uitkomen… *Vind je rum wat te heftig dan kun je ook gewoon 100 ml water nemen, iets andere smaak maar ook lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.