Het is vandaag  Winnie de Pooh-dag en beren houden van honing. Zoeken, zoeken, zoeken en ja hoor, receptje met honing gevonden; Bakkwa!

Als er ergens een rij staat moet je er naar toe, zeker als het om eten gaat, heb ik van mijn moeder geleerd. Er stond een rij, in de kelder van een shoppingmall in Singapore, bij een klein winkeltje, waar er later 256 van bleken te bestaan in Zuidoost Azië. Het winkeltje heet Bee Cheng Hiang, ze maken daar bakkwa maar ook gegrild spek, en ze hebben o.a. filialen op de luchthaven van Hong Kong.

Dit recept komt uit Oriental Streetfood van Julius jaspers, foto’s: Dennis Brandsma

Recept Afdrukken
bakkwa
Plakken gegrild varkensgehakt op smaak gemaakt met honing.
Maaltijd snack
Keuken Chinees
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd snack
Keuken Chinees
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Stook de BBQ naar 200ºC. Meng varkensgehakt met sojasaus, vissaus, ketjap, oestersaus, tofu, shaoxing wijn, 5-spice poeder, peper, zout en suiker tot een licht plakkerig deeg.
  2. Rol het deeg uit met een natgemaakte deegroller op een stuk bakpapier op een bakplaat tot een platte plak en bak deze 20 minuten in en voorverwarmde oven op 180ºC (of zet ‘m op de grill van een BBQ met een deksel). Giet het vocht af en laat de plak op een rooster afkoelen.
  3. Meng de honing met het warme water.
  4. Snijd de plak gehakt in vierkante stukken en smeer aan beide kanten in met de honing, grill de stukken bakkwa om en om krokant op de BBQ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.