Ik had bizar lekkere foto’s gezien (2x) op de Insta van Elisabeth Auerbach (@elisabethonfood), en ik heb haar hoog. Van een Kimcheese-broodje en van brioche, van bakkerij Ex in Amsterdam Noord. Even in het achterhoofd knopen…

Dus op weg naar Vanilla Ventures voor de roti van Sunil even gestopt bij Bakkerij Ex, op een woensdag, dan zijn ze nl. open (woe-za). Coole winkel, veel bio-spulletjes en natuurlijk brood. Krentenbollen, kaasbrood, een hoop met zaden, miche (veel rogge en tarwe), maar geen kimcheese noch brioche… Alleen op vrijdag en zaterdag!

Naar huis dus met krentenbollen, kaasbrood en de eerder genoemde miche, èn een pot pindakaas van de Pindakaaswinkel waarvan ik het bestaan niet kende (Czaar Peterstraat 169, alleen vr-za). Zaterdag dus terugaan “maar kom wel op tijd zijn want als alles op is gaan we dicht”, dus besteld. Rijtje voor de deur getrotseerd en inderdaad naar huis met mooie brioche, Tallegio-flatbread, en geweldige Kimcheese (platte broodjes met germenteerde kool, kimchee, in het midden). Effe opwarmen in de oven en bij de borrel, prima!

Bakkerij Ex | Waddenweg 8 | Amsterdam | open wo-za 8:30-16:30


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.