Er was een mevrouw die reageerde op mijn berichtje op Instagraam waar ik met 4 broden VanMenno op de foto sta, dat ik eens langs moet gaan bij Bakkerij de Tureluur in Almere-Oosterwold. Nu wil de Okster (onze dochter) nog wel eens een tochtje met pappa maken om lekker spul te scoren (het liefst wijn) dus gaan we op een zonnige zaterdag via Oosterwold naar de Pizzaria’s waarna we eindigen bij het Utregs Wijnhuis (ook een aanrader).

Oosterwold is een agrarisch gebied tussen Almere en Zeewolde waar zo’n 43 vierkante km wordt onwikkeld tot gebied om te wonen, te werken en te recreëren. Het idee is dat je min of meer naar eigen inzicht je eigen huis bouwt (er zijn vast wat regels) waarbij ecologisch, duurzaam en zelfvoorzienend kernwaardes zijn.

Moeder Sandra en zoon Ezra zijn hier een tijd geleden neergestreken, hij bakker, zij verpleegkundige (en ondertusen boulanger), en bakken hier een paar dagen per week brood. Waarom niet wat vaker vraag je je af? Omzat ze naast de bakkerij nog een heel woonproject aan het bouwen zijn (zelf) zodat zij uit de bouwkeet en hij uit zijn caravan kan. Als ik het zo opschrijf geloof ik het allemaal niet echt maar ik heb het toch echt gezien.

In het gebied hangt een ongelooflijk coole vibe, wat doorgaat in de winkel. Rechttoe rechtaan, blank hout met een toonbankje, en een ruime werkplaats, maar dan het belangrijkste, het brood! Heerlijke croissants die nu eens niet veel te vet zijn, goed stokbrood, mooi pain de campagne, een ander zuurdesembrood met abrikozen en noten, boterkoek, brownie’s, het is allemaal lekker.

T’is even een ritje, maar zo leuk… Bij het weggaan krijgen we nog 2 rondo’s met amandelen en kruisbessen mee, die hebben de gemeentegrens niet gehaald (Oh.., in oneven weken maken ze op donderdag pizza van 16:30-20:00).

 

Bakkerij de Tureluur | Tureluurdwarsstraat 12 | Almere | detureluur@gmail.com


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.