Hidde de Brabander was vorige week bij ons, althans we waren met zijn allen naar de oude suikerfabriek in Halfweg, alwaar we de kou trotserend lekker met hem hebben gebakken. Het was een estafette van 90 minuten, dat wil zeggen dat elke kandidaat 10 minuten aan de taart mocht sleutelen, waarna er een kleine overdracht was en de volgende weer door ging. 6 kandidaten per team dus als je goed rekent hadden er een aantal 2 beurten.

hidde_2

Hidde had het lekker gemaakt; harde wener bodem, nog een bodem erop, crème brulée erop van citroenblad, gevulde soesjes erom heen, dikke kersen en wat decoratie. Voor een goede patissier geen probleem. Voor een leuke amateurkoek een uitdaging, in estafette bijna niet te doen.

hidde_3

In het begin ging het nog wel, tempo zat er goed in, maar als er dan dingen fout gaan, zoals het soezenbeslag, en je moet opnieuw beginnen, dan gaat het mis. Uiteindelijk presenteren beide teams wat na 90 minuten, mede doordat de master aan beide kanten een paar minuten heeft meegeholpen.
Hieronder eerst het origineel, daarna degene die er dan het meeste op leek, en daaronder de lelijkste wat uiteindelijk wel degene was met de meeste smaak en dus de winnaar. Volledig onderkoeld ben ik thuis in bad gedoken, de volgende dag trok ik weer een beetje bij.
hidde_4

Hidde presenteert vanaf 7 april dagelijks het bakprogramma Bake my day, om 20.00 op Net5


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.