Bacon staat vandaag in de spotlights in Julius’ Voorraadkast, we beginnen makkelijk met een salade, de bacon & egg salad, waarna afsluiten met bacon ice cram.

Klein beetje grillen (de bacon, maar kan ook in de pan) en verder geen hogere wiskunde. Beetje snijden en mengen waarbij wederom de keuze van de ingrediënten smaakbepalend zijn Wat zijn de lekkerste tomaten momenteel? Welke mayo (zelf maken, Kewpie, Hellmann’s of Zaanse?), maak je zelf even een lekkere vinaigrette https://www.juliusjaspers.nl/vinaigrette-basis/en ga zo maar door…

Enfin, aan de slag!

Recept Afdrukken
Bacon & egg salad
Maaltijd salade
Keuken BBQ
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd salade
Keuken BBQ
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Grill de bacon om en om krokant en laat afkoelen tot lauw. Snijd in blokjes.
  2. Meng vinaigrette en mayonaise tot een dunne saus en meng met bacon, tomaat, hardgekookt ei, kappertjes en bosui en breng op smaak met zout en peper
  3. Serveer iets onder kamertemperatuur en bestrooi met gebakken uitjes
Notities

± 1200 gram

Dit ijsje, of een afgeleide, at ik ooit in een cocktailbar naast de Gebroeders Hartering (Hiding in Plain Sight, Rapenburg 18, Amsterdam). Best een gekke plek, maar het ijs was super, totdat we aan de vloeibare crème brulée cocktail gingen…

Recept Afdrukken
bacon icecream
Maaltijd dessert
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm Jack Daniels met bruine suiker, voeg steranijs toe en giet over de plakken bacon. Laat een nacht in marineren.
  2. Droog de bacon af en gril rondom krokant op e BBQ, bestrijk regelmatig met de marinade en laat afkoelen, Snijd in blokjes.
  3. Laat het roomijs iets ontdooien en roer zacht. Zorg dat de bacon op kamertemperatuur is en meng met het zachte ijs. Zet daarna weer terug in de freezer.
  4. Serveer als een soort slush met wat ahornsiroop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.