Heerlijk. Geborreld bij Wilma, te lang niet gezien, en daarna thuis gekookt voor Cit en Wil, Tim en het gezin. Lange tafel, veel gillen, prima. Ik had nog een staartstukje liggen van het weekend, die er bij in was geschoten toen ik met een volle tas eten van Peck binnenkwam. Ik heb het stuk in reepjes gesneden, een uurtje gemarineerd in soja, beetje witte wijn, mirin (Japanse rijstazijn) en sesamolie, uit laten lekken en opgebakken in de wok. In de wok ernaast een paar sjalotjes gegooid, aangebakken met champignons en shii-take’s en dit nog even met het vlees en een deel van de marinade meegebakken. Witte rijst en kort gebakken pak-soi met wat oestersaus, iedereen blij!! De overheerlijke Toques et Clochers van Gilles van Bachante erbij, waar ik overigens in April naar toe ga. Een prachtige wijn uit de Limoux, waar jaarlijks een deel van de opbrengst van wordt geveild ten behoeve van 1 van de 42 klokketorens uit de buurt. Ik ben uitgenodigd voor die veiling en voor het galadiner na afloop, dit jaar gekookt door Marc Veyrat (*** in Annecy en in Mégève). Leuk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.