Alain Ducasse, 6 sterren (3 in Parijs, 3 in Monaco), doet meer dan alleen maar haute cuisine. Hij heeft de Spoon formule ontwikkeld (waarover een andere keer), een aantal hotels in Frankrijk en Italie, en een paar brasseries, waaronder Aux Lyonnais. Betaalbaar en eenvoudig eten van top ingrediënten, lekkere wijnen en super bediening. Favoriet bij de dames van Rice, waar we vanavond mee eten, en ook bij ons. Ondanks dat je boven op elkaar zit is er nog genoeg ruimte op de tafel voor de flessen (veel water), de toast van Pain de Campagne met meikaas, olijfolie en bieslook, en de overheerlijke oeuf en cocotte met, wederom, cèpes! Hoofdgerecht is (of zijn) quenelles de brochet met rivierkreeftjes, 2 zachte kroketjes van snoekbaars in een dunne saus van rivierkreeft. Allemaal simpel maar met zorg bereid. De meisjes van Rice vallen onder het toetje, Saint Marcellin voor mij, in slaap, en om half 11 haken we af. Arthur en ik nemen nog een warm melkje in la Rhumerie (recept staat in Smart Cooking 2, melk met rum, vanille en suiker) en leren van onze Amerikaanse buren het essentiële cultuurverschil tussen Amerika en Europa (veel ijs in water, cola en dergelijke!).

Thuis aangekomen, we slapen in het Kube hotel, een waanzinnig nieuw en hip designhotel aan de rand van de stad (Passage Ruelle, bij Port de la Chapelle), besluiten we nog een kijkje te nemen in de Icebar. Geheel opgetrokken uit blokken ijs, binnen is het ?14°C, kun je je hier, in een geleende jas, binnen een half uur helemaal klem zuipen aan de Grey Goose wodka (30 minuten ongelimiteerd voor € 38.=). We laten de volledig uitgestorven bar voor wat ie is en bestellen in de lobby nog een kaiparovska au fruits rouge (caiparinha maar dan met sinaasappel wodka en pulp van rode vruchten). Lekker de mand in, morgen een hoop doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.