Ik ben met mijn vriend de Dutch Foodie op culi-tour en op weg naar Lyon met een tussenstop in Pulligny-Montrachet. We zijn lekker bijtijds vertrokken dus we kunnen onderweg best lunchen vinden we. We rijden via Maastricht en volgens de navi zijn we rond 12:00 (lunchtijd) bij Nancy, maar wat dan te doen…? In de stad is een sterretje maar die ligt midden in het centrum en ik wordt al depressief van de site. Ik zie iets buiten de stad in onze rijrichting met een bib gourmand, Au Bon Acceuil, “in de goede ontvangst”, moet goed zijn.

Het restaurant zit sinds 1890 in een piepdorpje 10 minuten buiten de stad. De eetzaal zit sinds de fifties in een klein plat gebouwtje aan de rivier en de keuken zit in het pand ernaast, evenals de plee. Tussen keuken en zaal zit een soort afdakje zodat de borden ongeschonden de straat  over komen. Broer en zus Romain en Anne-Sophie Kruch zwaaien hier de scepter, de eerste als chef, de tweede “en salle”. We starten met een glaasje Saint Joseph “Fruit d’Avilleran” van François Villard (F, 2019) en 2 kleine snackjes, een lepeltje met crème van artisjok en een bros kaaskoekje, allemaal goed.

De pressée van runderwang met foie gras is lekker, de krokante groente to be honest nog lekkerder, en de toast van pain de cereal weer lekker. Reisgenoot DF heeft een zachtgegaard ei met haricots verts, paling en botarga, waar hij erg over  is te spreken maar wel aanmerkt dat hij het gek vind dat alles ijskoud is.

De kalfslende met cantherellen, knolselderij, ui en crumble van comté is zalig, niets meer, niets minder. Cuisson top, smaken op orde!

We slaan de desserts over, we moeten vanavond weer aan de bak, en roemen de Bib Gourmand (het hoeft helemaal niet altijd een ster te zijn). Michelin geeft de Bib Gourmand aan restaurants die een goede verhouding prijs-kwaliteit-plezier hanteren en een prima maaltijd (voor-hoofd-na) serveren onder € 37,=, en dat is hier.

Au Bon Accueil | 1 rue de Laval | Richardménil


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.