Guys, morgen is het 9 januari, abrikozendag, en aangezien deze abrikozen een nachtje in de Jack moeten trekken geef ik je het recept vandaag al.

Recept Afdrukken
appels met Jack's vruchten
Maaltijd dessert
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 1 nacht
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 1 nacht
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. meng pruimen met abrikozen, amandelen, hazelnoten, Jack Daniel’s en honing en laat een nacht intrekken.
  2. snijd de appels door zodat je een dekseltje hebt van 1/3 deel en een onderkant van 2/3 deel. Snijd met een scherp mesje het vruchtvlees uit de onderkant maar houd wel een rand van minimaal 1 cm.
  3. zet de appels in een braadslede, vul ze met de gemarineerde vruchten en noten, giet de resterende Jack over de vruchten en leg een klontje boter op de vruchten, Sluit af met het dekseltje.
  4. zet de appels 15 minuten in de bbq of de oven (gestookt tot 180ºC)en serveer warm met een bolletje vanille-ijs.
Notities

Dit recept komt uit Simple Smart BBQ van Julius Jaspers, de foto is van Dennis Brandsma.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.