We zijn bijna 3 weken op reis door Australië als we de Barossa Vallei aandoen. Veel Cellardoors (verkoop aan huis van wijn), veel wijnstokken en vooral veel ruimte. we slapen in het wonderschone The Louise, comfortabel dekt de lading niet, en eten ’s avonds in de private dining van hun restaurant Appellation, een ongezellige vreetschuur, maar wel een kamer met een eigen plee, wat wil je meer.

Ze kunnen lekker koken bij Appellation, en het diner begint met zoete aardappel met wortel, oesters, little gem, en mousse van gevogeltelever. Het laatste restje Yangarra roussane, uit McLaren Vale, (Aus 2016) van de borrel gaat op en we stappen over op een chardonnay van Tapanappa, (Piccadilly Valley, Aus, 2011)

Eerste gerecht is kingfish (geelstaart koningsvis, een soort horsmakreel) uit Spencer Gulf, met asperge, parelgort en zure room,

waarna geroosterde pulled pork met gepickelde paddenstoelen, Chinese kool en emulsie van zwarte knoflook.

We stappen over op Anaperenna van Ben Glaetzer (Aus, 2016) en storten ons op het lam uit Hutton Vale, met gerookte aubergine, wilde rijst en yoghurt, superlekker.

Lekker is ook het Cooring angus rund met wortel, gerookte boter en dille, hoewel het allemaal wat veel wordt (je leest het goed, 2 hoofdgerechten!).

We slaan de kaas over en krijgen nog een licht dessert in de vorm van aardbeien sorbet met yoghurtcrème, meringue-schotsen en pruimen sherbet (sherbet is sorbet-ijs waar een klein beetje room of melk aan is toegevoegd).

Bij vertrek krijgen we een koekje mee naar huis, wat ik laat staan tot de volgende dag. Dat doe ik niet met de karaf port in de kamer, en de meegesmokkelde Montecristo uit mijn rolkoffertje.

The Louise en Appellation | Corner Seppeltsfield and Stonewell Roads | Marananga | Barossa Valley | South Australia


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.