Lekker zoet gerechtje zo aan het begin van de week. Print het lekker uit en bewaar voor het weekend als je het vandaag of morgen teveel werk vindt. Ik maakte het afgelopen weekend met cursisten tijdens een workshop in Farm Kitchen’s Kookfabriek (de vroegere ‘Kookfabriek’) en het ging als een jekko… (onderstaand bordje, de liggende millefeuille, won de eerste prijs qua presentatie).

Even een klein dingetje, wees voorzichtig met het maken van de karamel. Als je gaat roeren voor dat het sap erbij zit gaat de suiker greinen en komt het niet goed. Met beleid dus, eerst een suikersiroopje maken en die laten indampen in een rvs pan (zodat je goed de kleur ziet) tot een lichtbruine karamel, dan pas het sap erbij.

Recept Afdrukken
Ananas rôti met crème fraiçhe, munt en amandelkrokantje
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de ananas, verwijder de oogjes, snijdt de ananas in de lengte in vieren en verwijder het hart. Snijdt het vanillestokje in de lengte door en schraap er de zaadjes uit.
  2. Laat boter smelten in een koekenpan, voeg suiker, vanillezaadjes en water toe en verhit tot een gladde lichte karamel.
  3. Bak de stukken ananas rondom ± 10 minuten in de karamel en blijf continu aroseren (met een lepel karamel over de ananas heengieten) en draaien.
  4. Blus de ananas af met passievruchtsap en laat tot de helft indampen.
  5. Blus af met Malibu en kook even op zodat de alcohol vervliegt.
  6. Laat de ananas afkoelen tot lauw, snijd in de gewenste plakken en serveer met de saus.
  7. Haal de blaadjes van de takjes munt, snijd ze in dunne reepjes en snijd die dunnen repjes in minuscule stukjes. Spreid uit over een bakplaat met bakpapier en laat minimaal een uur drogen.
  8. Sla de crème fraiçhe op met de poedersuiker.
  9. Klop het eiwit los en meng met bloem, amandelpoeder, poedersuiker en zachte boter tot een gladde massa.
  10. 2. giet het beslag op een silicone bakmatje en strijk dun uit met een spatel.
  11. 3. bestrooi met geschaafde amandelen, bak in ± 10 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180ºC en laat afkoelen op een rekje.
  12. 4. breek in stukken.
  13. Verwarm de ananas tot lauwwarm in het overgebleven vocht.
  14. Meng de munt met de crème fraiçhe en amandelkrokantjes.
  15. Serveer ananas, crème en amandelkrokantjes en vergeet vooral de ananascaramel niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.