Ofwel kortweg de ABC, werd ook dit jaar weer door schrijver dezes georganiseerd tijdens Taste of Amsterdam, 2 weken geleden in het Amstelpark. Terwijl de mussen van het dak vielen en het terrein langzamerhand bomvol raakte werkte elke paar uur 6 teams zich in het zweet voor een finaleticket op de zondagmiddag.

Veel deelnemers van vorig jaar, maar ook een hoop nieuwe en natuurlijk de halve Masterchefstal,  die tijdens de openingnight de laatste uitzending beleefde. Voor degene die nog moeten kijken, Bart heeft totaal verdiend gewonnen, maar redde het overigens niet in de finale van de ABC.

ABC bojana en bart

De black box werd dit jaar weer verzorgd door Sligro in samenwerking met Fontijn slagers, en bestond uit een mooi stuk vlees, een visje en 3 groentes. In 90 minuten een vis- en vleesgerechtje koken op de Big Green Egg is natuurlijk geen sinecure, maar vooral de ex-Mastercheffies wisten zich te handhaven, die hebben natuurlijk onlangs leren werken onder druk.

ABC finale

Winnaar 2013, Willem wist zich te plaatsen voor de finale, alsmede Masterchef Dennis, Masterchefs Bojana en Elize, Masterchef Celine en 2de prijswinaar 2013 Arno Spork. Al deze voorronde-winnaars waren al naar huis gegaan met een mooie prijs van Magimix, Solis, Demeyere, Big Green Egg, Le Creuset en Julius bar&grill, maar het ging natuurlijk ook om die prachtige hoofdprijs, de Big Green Egg Large, ingebouwd in de verrijdbare werktafel.

ABC michiel

In de black box zitten tijdens  de finale lamsnek, kabeljauwrug en alle verzamelde groentes van de laatste 4 dagen. Juryleden Gert-Jan Kiers (Fontijn), Alain Caron die invalt voor Michiel Deenik (die aan de overkant in de G6-bar de laatste 300 porties tonijn aan de man brengt) en schrijver dezes hoeven er niet lang over te denken, er is er één die er na 90 minuten met kop en schouders bovenuit steekt, en dat is Céline, 5de in de Masterchef competitie, number One in de Amsterdam Barbecue Challenge!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.