De eerste keer bij Aim was ik met Okky en Ogar die van puur geluk bijna een zwaan opat op het terras (hoho, hij werd aangevallen!). Op een veel te hete zondag ben ik er weer, met Okky maar zonder de hond, die is een weekendje naar de kust, ook fijn. Fijn is het ook op het terras van Wessel en Latoya Ruijmgaart, helemaal als de zonwering wat omhoog kan en de zwoele wind vanaf de plas een beetje koelte komt brengen. Koelte, om maar meteen weer een bruggetje te pakken, wordt ook gebracht door Latoya met een heerlijke witte La Mision van Menade (E, 2017), voor haar in de top 3 van wijnen die ze altijd wil drinken zonder er over na te hoeven denken.

Denken…, nee we stoppen met de bruggetjes en starten met een amuse van gemarineerde aardbei, aalbessen, kappertjes en een krokantje van knolselderij. Een niet alledaagse combinatie die ontzettend lekker en fris is.

Aim heeft een 2-wekelijks wisselend menu wat je vanaf 2- (lunch) of 3-gangen (diner) kunt bestellen maar ook à la carte. Ze bellen keurig een paar uur vantevoren of er nog allergieën zijn en zoals de oplettende lezer weet zijn dat er in geval van mijn dochter nogal wat (geen allergieën maar gewoon dingen die ze niet eet). We starten met geschroeide corvina met vinaigrette van sinaasappel, macadamianoten en raz el hanout. Superlekker, Ok krijgt het met een stukje kwartel wat er goed ingaat hoewel ze het een wat “winters” gerecht vind. Ik leg haar uit dat dat komt door het gebruik van zgn warme specerijen, ze snapt het maar blijft bij haar stelling.

Hierna een Loosdrechtse variant van tom kha kai met krab, bonito en enoki, wat helemaal geen soep is maar wel alle smaken uit deze Thaise soep heeft.

De La Mision is leeg en ik vraag Latoya (vinologe) naar haar andere “no-brainer  en krijg een Esporao Reserva White (P, 2018). Ze heeft gelijk!

De zacht gegaarde Argentijnse gamba is perfect van cuisson, wordt getopt met zeevenkel en geserveerd met een bisque, met een crouton met rouille on the side. Zomer op je bord, super!

De procureur (pulled pork) van de bbq met crispy buikspek, chipotle, guacamole en specerijenjus, ik had ‘m al even gezien want Ok had ‘m als 3de gang, heeft alles wat ik zoek in een gerecht. Zoet, hartig, krokant en smaken die elkaar verstevigen maar ik deel nu ook Ok haar commentaar van “winters” gerechtje wat je minder snel plaatst op een terras waar het zonder de zonwering zomaar 34ºC zou zijn geweest.

Een heerlijke avond aan de altijd in beweging zijnde Loosdrechtse plassen, vooral als mensen hun bootje leggen op vaste ligplaatsen van anderen, hahaha waar mensen zich druk om maken. 1 waarschuwing; reserveer tijdig want een tafeltje is in de zomer een hot ticket (er is overigens, als het weer het toelaat, een diningbar met snacks buiten, maar die zit ook al snel vol)

Restaurant Aim | Veendijk 1a | Loosdrecht | bel 035 582 2215 | restaurantaim.nl

7 dagen per week geopend voor lunch en diner


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.