Ons huis op wielen is ingeleverd, nadat we langs de snelweg de laatste poep hebben gedumpt (in een sani-station, no worries) en het kreng hebben afgetankt (200 liter benzine, zelfs in Canada nog best geld) checken we in in het Fairmont Olympic Hotel. Lekker klassiek, Amerikaans protserig, maar na 2 weken weer een beetje ruimte, een groot bed èn een badkamer, hoe fijn. De lieve conciërge leidt ons naar haar favoriete resto recht tegenover de glazen bollen van Amazon, waar we niet inmogen (in die bollen, vol met Amazon kantoren en planten)! De lunch is prima en we huren online 2 e-bikes van Über, niet te geloven goed. We crossen door de stad, er is een gallery van Modernist Cuisine (van die unieke serie kookboeken),

Pike Place market, de 1ste Starbuck’s (vieze koffie), en een beeldententoonstelling aan de rand van de haven. Supergave stad, als je even weet waar je met je e-bike de enorme heuvels (berg-op) kunt vermeiden.

We doen een prima wijntje tegenover het hotel in Purple, en nemen de hotelauto naar Aerlume, aan de haven van Seattle. Tip van de vrouwelijke conciërge, en er staat dan ook een vrouwelijke chef, Maggie Trujillo, die er zowaar is. Breed opgezet restaurant wat net een paar maanden op is, met een waanzinnig uitzicht op de haven, de bergen daar achter, en de ondergaande zon.

Het “assorted Macrina bakery breads” staat als een voorgerecht op de kaart en is niet spectaculair. Prima organic en dat is dan ook alles (macrinabakery.com).

De rest van de voorgerechten is een stuk beter, zoals bijvoorbeeld de gemarineerde king salmon gravlax, met dragoncrème en grapefruit-mosterd.

Het is hier allemaal van het sharen, waar ik eigenlijk niet heel dol op ben, maar zo kun je wel van alles proeven. De Dungeness krab met DIY lettuce wraps (losse slabladeren waar je de krab tot kleine loempia’s in moet rollen), met citroen, basilicum en krokante ui is weer een stuk minder spectaculair. althans de smaken, gewoon lekker, net zoals de Efeste Lola chardonnay (USA, 2017)

De spicy heilbot ceviche met avocado, komkommer en radijs is erg lekker, maar moet het spìcy hebben van de licht pikante radijs.

De crispy bloemkool met golden raisin salsa verde en rode-curry yoghurt is een mooie mix van crunchy, zoet, zuur en een lichte curry-zweem.

De gemarineerde biet met citroentijm chèvre, pistache, waterkers en mierikswortel is super. Aards met fris en pit, je kunt me hier altijd voor wakker maken. Ik ben een steak tartare-fan, en deze Prime Washington steak tartare met zuring en toast is goed alhoewel er iets minder olijf in had mogen zitten.

Laatste gerecht is gegrilde Spaanse octopus met groene hummus, citrus-chili chimichurri en lamsmerguez, overheerlijk.

Het was vanochtend 5:30 (camper inleveren) en morgen wordt het 6:00 (trein naar Vancouver om 7:00) dus we duiken vroeg in de heerlijke zachten bedden van het Fairmont.

Aerlume | 2003 Western Ave Suite C | Seattle W | aerlumeseattle.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.