Ab 75 was de werktitel van het feestje voor m’n vader. Met zijn 30 naaste familieleden en vrienden, de helft had ik nog nooit gezien, kwamen ze eten in de Smart Kitchen. Eerst nog even een kooklesje voor de business afdeling van ATP met mijn vriend Marco, en om 2 uur snel ombouwen naar de dineropstelling. Gasten om 4 uur binnen, 5 uur aan tafel, 8 uur toetje!
Het menu, ik zal nu zelf een keer met de billen bloot moeten, bestond uit een scala van favoriete ingrediënten en gerechten van de jarige, met wat aanpassingen voor Marijke die niet van vis houdt.
Amuses bestonden uit popcorn met garam masala, een shootertje van gazpacho met een zeeuwse oester (0000) en een marokkaans gekruide gegrillde gamba met een dipje waarin piment d’espelette. Okay, daar gaan we met de rest van het menu; eendelever (de terrine van Ricardo uit SC 1, met een kleine salade van haricots verts, artisjokhart en walnotenolie), doperwten (maar dan een soepje, met een julienne van gerookte paling), kreeft (in een hele heftige kreeftensaus, met een paar penne en wat rucola), kaas (fondue natuurlijk, met verse witte truffel en soldaatjes), coquille (gegrilld, met groene asperges en beurre blanc van Noilly Prat), zwezerik (gebakken, op paddestoelen, met wat druppeltjes pistacheolie), duif (gebraden, confit van het boutje, met groene kool, spekjes, ganzenvet en wildfond), kaas (lepeltje vacherin mont d’or en een een lepeltje gelei van guave), appel (sorbet, op een pannecotta van yoghurt en een gelei van bramen). Het was allemaal prima, behalve het toetje. Dat had ik vorige week gezien bij Gordon Ramsey, maar dat was toch wel iets anders. De kritiek van Mike was dat je door de kou van het ijs de pannecotta niet meer zo goed proefde. Enfin, iedereen was happy, vooral die ouwe. Lekkere wijnen, Echeverria, reserva, unwooded chardonnay (Chili, 2003), Enate chardonnay-234 (Spanje 2003) Domaine de Valensac, merlot (Frankrijk 2002, de officiële KIDS wijn, van iedere fles stort wijnkoperij de Gouden Ton een euro in ons potje). Het was hard werken, zo’n ouderwets cateringetje (alles zelf gemaakt, behalve het ijs!!), maar met hulp van Myrthe, Inez, Jacqueline, Mike en de grote kleine Max een groot succes. Wat kan die kleine buffelen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.