Receptje vandaag, van soep van aardpeer, topinambour of jerusalem artichoke. Er gaat een beetje knolselderij en wortel door om de smaak iets af te zwakken want anders zijn de peren wel heel heftig. Ik houd ‘m vaak vegetarisch en maak ‘m af met wat pompoenpitolie en wat geroosterde pompoenpitten, maar ik was bij de Hanos en daar hadden ze Ierse paling, in kleine blokje op de soep, waanzinnig!

Recept Afdrukken
Aardpeersoep
Maaltijd soep
Keuken Frans
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd soep
Keuken Frans
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil aardpeer, knolselderij en wortel en snijd fijn.
  2. Zet de groentes zonder te kleuren aan in de olijfolie voeg sjalot toe en stoof in 10 minuten gaar.
  3. Voeg de champignonbouillon toe breng aan de kook, voeg melk en room toe en laat nog 15 minuten tegen de kook aan garen.
  4. Pureer de groentes en het kookvocht tot een soep in de keukenmachine of blender en breng op smaak met zout en peper.
Recept Afdrukken
Champignonbouillon
basis!!
Maaltijd soep
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 120 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd soep
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 120 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet champignons, prei, peen, ui en knoflook aan in olie bestrooi met wat zout en bak tot de champignons vocht beginnen te verliezen.
  2. Voeg tijm, peterselie, laurier en peperkorrels toe en vul op met water.
  3. Breng tegen de kook aan en laat 2 uur garen.
  4. Passeer de bouillon door een zeef, laat eventueel nog wat inkoken en breng op smaak met zout en peper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.