Vandaag geen vis (vrijdag-visdag) maar lekkere groente en een eitje. Voor nog meer feestvreugde kun je helemaal aan het begin spekblokjes uitbakken in olijfolie en er vlak voor het serveren doorheen roeren (met spek wordt alles lekkerder).

Gerechtje uit mijn Eenpansbijbel (die in het najaar verschijnt).

Recept Afdrukken
Aardappels met boontjes en salie
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet de aardappels op in koud water en voeg vlak voordat ze aan de kook komen zout toe .
  2. Laat koken tot bijna gaar, giet af en laat in de vergiet zitten en iets uitdampen (als ze bij elkaar in de vergiet blijven koelen ze minder snel af).
  3. Kook de eieren, doperwten en haricot verts 5 minuten in ruim kokend en gezouten water, giet af, laat de eieren even liggen maar roer de groentes met boter en salie direct door de warme aardappels.
  4. Laat de aardappels even op het vuur doorwarmen terwijl je de eieren pelt (kort schrikken onder de koude kraan helpt het pellen en vermijd brandwonden).
  5. Breng de aardappels op smaak met zout en peper en serveer met de halve gekookte eieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.