Het is geen sinecure in deze tijd als je restaurant dicht is. Als je op tijd in “de boxen” bent gegaan kun je mazzel hebben, vooral als je een goed product hebt, maar ook daar zie je dat het afneemt, buiten het feit dat grote koks op een gegeven ment ook wel een beetje klaar zijn met heerlijk eten in een bakje stoppen. Je moet dus altijd weer iets nieuws bedenken en dat is vriend Stefan van Aan de Poel gelukt. Hij heeft de mini rotonde voor zijn deur opgebouwd tot drive-in restaurant, waar je met een bescheiden aantal (7) auto’s van zijn twee Michelinsterren kunt genieten.

Me zuster nodigt me uit, dus we zijn een kwartier te vroeg (18:15) maar wel al de 3de in de rij. Het wagenpark bestaat uit uitsluitend SUV’s en open sportwagens op deze prachtige lente-avond, als je goed kijkt zie je de zon in de Poel zakken (boven) en mijn achterbuurman in mijn spiegel, als de chef de amuse komt brengen.

Het eerste gerecht is een oude bekende, Aan de Poel’s superieure koningskrabsalade met yellowfin tonijn, te gek lekker.

Het is een beetje “bordje op schoot” natuurlijk, maar dat bordje staat wel op een plateau (met een deksel) wat balanceert tussen mijn uitstekende buik en het stuurwiel. Je ziet gasten om ons heen met hetzelfde probleem, de SUV’s gaan dan ook allemaal achterin zitten.

De gebakken tarbotfilet met tartaar van langoustine en een kruiden- beurre blanc doet het geweldig met het glas Meursault “Les Vireuils” van Domaine Dupont-Fahn (F, 2018),

terwijl er achter ons beweging in het wagenpark komt en er van de open Ferrari een motorkap en kofferdeksel opengaan. De bestuurder heeft met de 3 medepassagiers de hele avond lekker warm in de stoelverwarming gezeten zònder draaiende motor met als gevolg dat de accu volledig leeg is, en niets het meer doet inclusief het electrische dak. Best zuur, helemaal als je niet weet waar de accu zit!

Wij genieten ondertussen van rundvlees van de grill, met shabu shabu, daslook en rode wijn jus met prachtige kaantjes en sluiten af, geheel in de paasfeer, met een dessert van passievrucht met witte chocolade.

Om 21:15 spannen we de paarden weer in (die heeft de man achter ons echt nodig…) en is het klaar! Superlekker gegeten, een diner waar we het over 10 jaar nog over hebben, 2 sterren in de wagen, en eens even lekker bijgeluld met m’n zuster (met z’n 2-en in de auto, je kunt geen kant op hahaha).

Boeken via de site https://aandepoel.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.