Mijn zoon is behalve techneut, hij zit in zijn eerste baan en woont sinds een week in Leipzig, ook een fervent bbq’er en heeft daar tijdens zijn studententijd goed munt uitgeslagen als bbq-cateraar. De appel… enfin! Nij hij een werkzaam leven heeft van eight to six, past dat lastig. Omdat the money sweet is wordt er toch nog een beetje gecaterd en heeft hij een cateraar in ruste, zijn vader, bereid gevonden zijn mise en place te maken. Meneer komt thuis na het werk, trekt een koksbuis aan en rijdt volledig verzorgd naar de klus hahaha. Omdat ik geen geld wil van m’n kind wordt ik beloond in etentjes want voor niets gaat de zon op!

Aan de Poel was zo’n etentje en we zijn verwend door kameraad Steef en zijn brigade. Ik geef je een opsomming zoals Steef me dat een dag later heeft doorge-appt. Door de hoge mate van gezelligheid en de avalanche van lekkers heb ik die avond geen notities gemaakt.

Koperen bal, shot van mango en gember met tomaat, groene kruiden, rice crisp en een vadouvan cracker

Herfst amuse, bavarois van grove mosterd met zuurkoolschuim en bacon-zoutje

Hamachi met oester, roze peper en glastuilles van bloemkool

Koningskrab met langoustine en Oscietra kaviaar

Lichtgerookte langouste-staart met pecannoot, selderij van de bbq, en een paling beurre blanc

Teppanyaki van coquille met Hollandaisesaus, dragoncrème gesmoorde zeekraal en jus van dashi.

Parelhoen met sukade crunch on top, tartine van foie gras en truffel, morillessaus

Voor de meatlovers, Côte de boeuf , ff lekker…

Up & down, hartige/zoete bite voor de overgang van hoofd naar dessert( vaak met een restje rode wijn in het glas), gebakken witte chocolade met bleu de reglisse en appelstroop (zie boven)

Caramel & ananas ,dulce choco

Een feest, met geen enkel commentaar, of het moet de chauffeur zijn die een half uur te laat kwam, wat ook weer prima was want daardoor hadden wij meer tijd ons naar de deur te slepen (die meatlovers-experience was misschien net effe too much). Maar nee, serieus, bij Aan de Poel klopt alles. Estetisch, grafisch, service maar vooral de smaken.

Aan de Poel | handweg 1 | Amstelveen

zondag en maandag gesloten en houd rekening met gewijzigde openingstijden ivm de “milde” lockdown


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.