We zijn op de terugweg vanuit de Morgan naar het altijd skitterende Bussum maar de vrouw wil graag naar Gien. De Faïencerie de Gien wel te verstaan, de aardewerkfabriek met aanpalende winkel, spullen kopen…

Op weg naar onze laatste slaapadres van deze week, in Les Bézards, zijn we rond de lunch in Gien. Alles waar we willen lunchen zit vol maar de lieve mevrouw van Coté Jardin ⭐ stuurt ons naar À deux mains aan de overkant van de rivier. Een jong stel, zij in de bediening, hij in de keuken (en ze wonen erboven met hun Husky, dan is het plaatje even compleet) heten ons welkom. Bij binnenkomst moet je een gat in de frituurlucht snijden maar dat is dan ook meteen al het gezeur.

De chef maakt zijn eigen nems, Vietnamese loempiaatjes, deze zijn gevuld met rundvlees en door de vergrootmachine van professor Barabas gehaald. 6 enorme palen, geserveerd met een teriyaki-mayonaise. Superlekker.

Lekker is ook de plak gebakken bladerdeeg met romesco-crème, gegrilde groentes en gefrituurde boerenkool (zie boven). Pièce is een steak tartaar, wederom lekker, hoog in de zuren met de kappertjes, en een frisse aangemaakte salade er bovenop. De frietjes à coté zijn slap maar wel lekker, kortom een prima lunch.

Het bezoek aan de Faïencerie de Gien na afloop is goddank uitermate teleurstellend. We hebben al best veel serviesgoed, dus veel verder dan 7 bassetbordjes (we hadden er al 1), ze zijn in de reclame, komen we niet.

À deux mains |  22 Quai Lenoir | Gien | Frankrijk

 


Reacties

  1. Door Florence Paardekooper

    Hoi Julius ik smul van al je berichten vooral het eetfestijn,

    gr.Florence Paardekooper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.