Ook in de winter kun je prima bbq-en, zeker met dit receptje, een uur op 180ºC, je hoeft er niet naast te blijven staan!

Recept Afdrukken
rijstpudding met dadel en citroen, van de bbq
bbq met een klep, temperatuur 180ºC, indirect vuur                      
Maaltijd dessert
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak, giet af en laat afkoelen
  2. meng melk, eieren en suiker en roer dat vervolgens met vanillemerg, citroenrasp en rijst tot een dikke pap.
  3. leg de dadels onderin een ronde metalen vorm van 2 liter en vul op met de rijstepap.
  4. gaar in 45 à 60 minuten tot een pudding op 180ºC in de bbq.
Notities

Dit recept staat in mijn Simple Smart BBQ (uitgeverij Carrera).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.