Het is alweer de laatste avond in Kopenhagen, MAD zit erop, morgen naar huis. Ik sla het traditionele einddiner “under the bridge” over, ik ken er geen hond en vind het na twee dagen solo lunchen wel mooi geweest, èn, very important, zo heb ik nog een avondje quality time met mijn dochter… Eerst maar een drankje, in het überlekkere hotel d’Angleterre, waar ze zowaar Rangpur gin hebben van Tanqueray. Gecombineerd met Fevertree en een schijf roze grapefruit de absolute favoriet van vader en dochter.

We gaan eten bij Barr, een soort hip bier- en eethuis in de oude Noma, deels bestierd door oude Noma crew. Er is een biertje aan de bar, rete-bitter maar dat hoort, en een stuk eigen-gebakken bierbrood met gedroogde ham, ook uit eigen huis. Prima!

We gaan aan tafel in de oude eetzaal van Noma, die ze hebben opgeleukt door er 9 ton eikenhout tegen wanden en plafonds te timmeren. Hartstikke leuk maar daardoor een akoustiek die niet te doen is. Met gillen, wat dus iedereen om ons heen ook doet, kun je jezelf net verstaanbaar maken, maar met 3 man, neef Wouter die stage loopt in CPH eet ook mee, hoor je voornamelijk jezelf en niet de buurman-vrouw. Het zuurdesembrood met ouderwetse boter en varkensvet is super, als je 1 stuk van het roggebrood eet kun je daarna beter geen schnitzel meer bestellen.

De menukaart is betrekkelijk eenvoudig en klein en ik ga voor de Noordzee-krab met Belgische wafels, yoghurt en augurk. Tja, wat zal ik zeggen, ik krijg wat er op de menukaart staat en dat betitelde ik al als betrekkelijk eenvoudig. Het is prima!

De Schnitzel Wiener art, met mierikswortel, crème fraiçhe en ansjovis, en met beurre noisette met kappertjes, is top. Ongelooflijk lekker, het is dat perfectie niet bestaat! De nieuwe aardappeltjes, met lavas volgens de kaart maar ik zie dille, zijn prima, de extra bestelde kaviaar, nog nooit gegeten bij schnitzel, slaat nergens op.

De bosbessen, met ijs en crème tussen 2 koekjes van ananas en gebrande hazelnoten, zijn superlekker, ondanks dat de presentatie omdondert als de meneer het op tafel zet.

Tja, wat zal ik zeggen (2de keer), het is allemaal prima, en ik weet dat alcohol duur is in Scandinavië, maar ik schrik van de rekening en dat gebeurt me niet vaak.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.