Dit is wat ik in 2012 over de China Club vertelde;

Sir David Tang is niet alleen de oprichter van het geweldige Shanghai Tang, de leuke spulletjes winkel, maar ook van de China Club (中國會), een ouderwetse club geïnspireerd op de clubs uit het Shanghai in de dertiger jaren. De club, restaurant, bars, zalen en bibliotheek zit in het oude Bank of China gebouw in Bank Street (Hong Kong Island) en is alleen toegankelijk voor leden en hun introducées. Een vriend van een vriend is lid en zo zaten we daar gisteren met 7 man schandalig lekker te eten.

 

Er is in 5 jaar weinig gebeurd, het is nog steeds leuk, dus we gaan er de dag van vertrek lunchen. Ons hotel is lid van de China Club dus die hebben gereserveerd, en we komen binnen als de meeste gasten al richting afrekenen gaan. Het is buiten 34ºC en best vochtig dus de vrouw loopt op slippers, en dat mag niet! Het staat duidelijk beneden bij de lift aangegeven, geen slippers, dus we worden na lang overleg in een soort chambre separée geplaatst. We bellen snel Eric dat hij zijn polo moet verruilen voor iets anders, en we kunnen gaan bestellen.

Het eten bij de China Club is prima, niets meer, en we gaan voor een paar dim sums, wat kip met cashewnoten, aubergine met gehakt en een Peking eend.

“Nou, doe maar een halve” zegt de ober, dat is meer dan genoeg. Er komt een hele eend, hij laat hem aan ons zien, loopt er mee naar een andere tafel, laat hem daar zien, komt terug en serveert ons de hele eend. “Leek me toch beter, een hele” is zijn antwoord op de vraag waarom (maar wat onze eend nu bij die andere tafel deed, die 10 minuten later afrekenen en vertrekken…?)

Enfin, een instituut, coleur locale, alleen maar leuke spulletje om je heen, en okay-eten. Leuk, ik ga zeker weer, maar dan wel weer in de grote zaal met de Shanghai-thirties sfeer.

Er staan meer foto’s op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.